Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Održana prva javna i edukacijska treibina u sklopu projekta “Učimo gospodariti otpadom!”

25. listopada 2018.

Danas je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću održana prva javna i edukacijska tribina projekta „Učimo gospodariti otpadom!“, koji se financira iz Kohezijskog fonda u sklopu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Grad Metković je nositelj projektnih aktivnosti na području Metkovića i Općine Kule Norinske, a jedna od njih je i današnja javna tribina na kojoj je cilj bio predstavnicima različitih sektora približiti temu održivog gospodarenja otpadom i predstaviti primjere dobre prakse iz Hrvatske i EU.
Javnu tribinu je otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ivica Popović koji je naveo da je
Grad Metković 11. svibnja 2018. Godine među prvima u Hrvatskoj potpisao s Ministarstvom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 386.116,21 kn za projekt „Učimo gospodariti otpadom!“. Ukupna vrijednost projekta, sa sufinanciranjem Grada Metkovića, iznosi 454.254,39 kn i provoditi će se na području Grada Metkovića i Općine Kule Norinske u razdoblju od 12 mjeseci.
Aktivnosti koje je Grad Metković počeo intenzivno provoditi od rujna 2018. uključuju medijsko praćenje projekta, organiziranje edukativnih radionica u obrazovnim i odgojno obrazovnim institucijama, obilježavanja datuma povezanih sa zaštitom okoliša, tiskanje promidžbenog materijala i didaktičkih igračaka za najmlađe, te ukupno tri javne i edukacijske tribine.
Gabrijela Medunić-Orlić, izvršna direktorica Udruge za prirodu okoliš i održivi razvoj Sunce je predstavila Program zaštite okoliša i održivog razvoja, te međuprogram edukacije i informiranja, te naglasila važnost odvojenog prikupljanja, recikliranja i u konačnici, sprječavanje nastanka otpada.
Andrea Gizdić, mag.iur. je predstavila pravni okvir održivog gospodarenja otpadom u kojem se posebno osvrnula na red prvenstva gospodarenja otpadom, načela, ciljeve i prioritete istog, te se osvrnula na elemente Zakona održivog gospodarenja otpadom i primjenjivost.
Ova inicijalna javna i edukacijska tribina je uvod u edukativne aktivnosti koje će održavati u školama i vrtiću na području Metkovića i Općine Kule Norinske do svibnja 2019. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Metkovića
Zajedno do fondova EU

 

 

 

Zadnja izmjena: 17. prosinca 2018.

Komentari su zatvoreni.