Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Gradonačelnik sa suradnicima primio pučku pravobraniteljicu Loru Vidović

9. svibnja 2019.

Gradonačelnik Dalibor Milan s pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Ivicom Popovićem i višim stručnim savjetnikom Mojimirom Vladimirom primio je danas pučku pravobraniteljicu Loru Vidović sa suradnicima. Gradonačelnik je izvijestio pravobraniteljicu Vidović o ulaganjima koje Grad Metković poduzima u zdravstvu ali i u socijalnoj skrbi.
Pučka pravobraniteljica tijekom posjeta Dubrovačko- neretvanskoj županiji a i samom Gradu Metkoviću želi se detaljnije upoznati s problemima građana na ovom području.
Terenskim radom, pučka pravobraniteljica na osnovu prikupljenih informacija nadležnim tijelima upućuje preporuke za podizanje kvalitete života građana, ukazujući na važnost snažnije zaštite ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije, o čemu kontinuirano izvještava i Hrvatski sabor kroz svoje godišnje izvješće, koje od 2016. godine sadrži i poglavlje o nejednakom regionalnom razvoju s posebnim osvrtom na ruralna područja. Problem je to koji je prepoznao i UN, pa su tako u okviru posljednjeg kruga Univerzalnog periodičkog preglednika o stanju ljudskih prava, RH upućene preporuke koje se odnose na zaštitu ljudskih prava u ruralnim područjima, posebice na pristup zdravstvenim ustanovama te na dostupnost vode i inkluzivnog obrazovanja.

 

Zadnja izmjena: 9. svibnja 2019.

Komentari su zatvoreni.