Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Predstavljanje projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

3. lipnja 2019.

Danas, 3. lipnja 2019. godine,u Gradskom kulturnom središtu, u 10.30, predstavljen je projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, koji se financira iz OP Učinkoviti ljudskih potencijali 2014. – 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda, KK UP.01.3.1.01.0123.

Nakon pozdravnoga govora gradonačelnika g. Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavila voditeljica projekta, Martina Tomić. Prisutnima se obratila i gđa. Meri Doko, pročelnica Općine Kula Norinska, koja je ujedno i partner u projektu.

Ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine. Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

U sklopu projekta planirano je opremanje Kluba za zapošljavanje te razvoj i provedba 1 prilagođenog programa – Osposobljavanje za područje agroturizma u trajanju od 3 mjeseca.

U prvoj provedbenoj fazi planirano je održavanje 7 motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba kroz 4 modula:

1. pisanje životopisa i molbe za posao,
2. pisanje životopisa i molbe za posao na engleskom jeziku,
3. kako pronaći posao i priprema za intervju,
4. prezentiranje i održavanje intervjua.

Ciljane skupine projekta su:

1. dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 29 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci),
2. žene
3. mladi (od 15 do 29 godina)
4. hrvatski branitelji
5. članovi obitelji stradalnika /ca Domovinskog rata
6. djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida
7. djeca dragovoljaca Domovinskog rata
8. osobe s invaliditetom
9. nacionalne manjine
10. osobe od 50 godina i starije
11. pripadnici ostalih ranjivih skupina

U sklopu projekta će biti i jednodnevni odlazak 10 učenika 8. razreda Osnovne škole Kula Norinska u CISOK Dubrovnik (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri), te dvodnevna radionica osnaživanja i motivacije za 30 učenika Srednje škole Metković.

Pozivaju se svi nezaposleni ljudi da se jave za sudjelovanje u projektnim aktivnostima, mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili na kontakt telefon 020 681 395.

 

 

Zadnja izmjena: 3. lipnja 2019.

Komentari su zatvoreni.