Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Početak provedbe edukacija u Dječjem vrtiću Metković

6. lipnja 2019.

U Dječjem vrtiću Metković započela je edukacija odgojitelja i stručnih suradnika u sklopu projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020, kojeg provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kn.
U cilju kontinuiranog profesionalnog razvoja odgojitelja i stručnih suradnika, Pučko otvoreno učilište Korak po korak iz Zagreba, provest će stručno usavršavanje kroz više programa.
U travnju i svibnju 2019. godine provedene su dvije od ukupno 7 edukacija na temu Inkluzija djece s teškoćama u razvoju i Praćenje razvoja djeteta i planiranje uz pomoć razvojnih mapa. Edukacija na temu Inkluzija djece s teškoćama u razvoju je odgajateljima i stručnim suradnicima pružila okvir za organiziranje sustava podrške u vrtiću u uvjetima inkluzije. Taj okvir sačinjavaju tri bitna elementa: organiziran stručni tim, individualiziran odgojno-obrazovni plan i prilagodbe u vrtiću. Prilagodbe se odnose na materijalno i prostorno okruženje, kao i na način i oblik davanja uputa te poticanje suradničkog učenja.
Tijekom edukacije na temu Praćenje razvoja djeteta i planiranje uz pomoć razvojnih mapa sudionici su upoznali različite strategije prikupljanja informacija o svim područjima djetetovog razvoja, kako te informacije “slagati“ u djetetovu razvojnu mapu u suradnji s roditeljima, te kako ih koristiti u komunikaciji s djecom i tijekom planiranja rada u skladu s dječjim razvojem.
Polaznici su dobili potvrdu o stručnom usavršavanju koju supotpisuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Pučko otvoreno učilište Korak po korak.

„Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Metkovića.“

Zadnja izmjena: 6. lipnja 2019.

Komentari su zatvoreni.