Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Održan prvi niz radionica u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

23. srpnja 2019.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću , u razdoblju od 8. do 12. srpnja (svaki dan po 4 sata), održan je prvi niz radionica gdje su sudionici mogli učiti o sljedećim temama:
1. Dobar životopis zlata vrijedi
2. Kako napisati dobar životopis
3. Koje vještine i kompetencije posjedujem
4. Molba za posao
5. Slanje molbi i životopisa potencijalnim poslodavcima.

Voditeljica projekta gđa Martina Tomić je polaznicima poželjela dobrodošlicu i zahvalila im na prijavljivanju na radionice. Također je dodala da se nada da će im svaki dan radionice dobro doći i pomoći im pri idućem zapošljavanju. Istaknula je kako je danas važno znati predstaviti sebe poslodavcima te spremno i samouvjereno ući u bilo koji posao. Ovaj niz radionica će motivirati sve polaznike na način koji možda dosad nisu imali priliku vidjeti.
Sudionicima je teme predstavila edukatorica gđa Doroteja Nikolić. Polaznicima je najzanimljiviji dio bio onaj gdje su sami otkrivali koje vještine i kompetencije posjeduju te na koji način će ih još razviti i usmjeriti tamo gdje su one potrebne. Na predavanjima je vladala pozitivna atmosfera koja je bila prisutna sve do zadnjega dana radionica. Na samome kraju, gđa Nikolić je rekla :
“Životopis je vaša osobna karta za predstavljanje potencijalnim poslodavcima. Učinit ćemo da na par listova papira bude napisano sve ono u čemu ste najbolji i sve što ste do sada radili. Vašom molbom za posao i prilikom za osobno predstavljanje poslodavcima, prezentirat ćete svoje najbolje kompetencije i vještine za koje ćemo vas osvijestiti da postoje. Bit ćete samopuzdaniji i sigurnije ćete kročiti u nove pobjede.“

Zbog velike zainteresiranosti od strane polaznika, održao se niz individualnih savjetovanja, u trajanju od 15. 7. – 19.7. Iduća radionica je planirana u kolovozu, od 6.8. – 12.8. Nadamo se da će broj zainteresiranih biti isti, ako ne i veći.

Zadnja izmjena: 23. srpnja 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content