Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

” Zasadi drvo ne budi panj!”

25. listopada 2019.

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Inicijativi se danas pridružio i gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima te predstavnicima sportskih klubova, vatrogasaca i djelatnicima komunalnog poduzeća „Čistoća“.

Stabla su zasađena ispred ulaza u Sportsku ulicu, na dječjim igralištima na Trgu bana Jelačića, ispred UOSI Prijatelj i pored OŠ Don Mihovila Pavilnovića, ispred Ustanove za kulturu i sport, u Ulici S.S. Kranjčevića, te u metkovskim osnovnim i srednjim školama i Dječjem vrtiću Metković.

 

Zadnja izmjena: 25. listopada 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content