Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Polaznici stručnoga osposobljavanja sudjelovali u manifestaciji „U susret slatkom Božiću“

16. prosinca 2019.

Srednja škola Metković, Turistička zajednica grada Metkovića i Ustanova za kulturu i sport Metković organizirali su “U susret slatkom Božiću”, prekrasnu manifestaciju održanu na Trgu kralja Tomislava, u subotu, 14. prosinca.
Cilj ovog događanja je bio upoznati sugrađane i goste s kolačima i slasticama koje su nekada naše bake pripremale za Božić. Osim prodaje po simboličnim cijenama, mogli se se uzeti i recepti, kako priprema ovih slastica ne bi otišla u zaborav, već da svatko ima priliku za Božić napraviti neki od tradicijskih kolača. Manifestacija je bila humanitarnog karaktera jer je sav prihod od prodanih kolača, slastica, ukrasa za bor i ostalog što su napravili i pripremili učenici te njihovi profesori iz Srednje škole Metković išao za Udrugu mladih o. Ante Gabrića. Na licu mjesta kuhao se čaj i vino, te pripremale fritule pa se moglo ugrijati i osladiti uživajući u prigodnom programu.
Među izlagačima su bili i naši polaznici stručnoga osposobljavanja za voditelja agroturističkoga gospodarstva. Tako se na stolu moglo naći puno domaćih proizvoda koje su polaznici pripremili, kao što su: razne vrste meda, propolis, domaća rakija, vino, suhe smokve, ušećereni bademi, arancini, razne vrste pekmeza, sokovi i raznorazne slastice. „ Ovo je samo početak, naše vrijedne ruke pripremaju još štošta, pa se nadamo da ćemo nakon stručnoga osposobljavanja ponuditi još novijih proizvoda,“ rekli su polaznici.

Zadnja izmjena: 16. prosinca 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content