Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Uključite se u planiranje proračuna Grada Metkovića za 2020. godinu !

24. rujna 2019.

Uključite se u planiranje proračuna Grada Metkovića za 2020. godinu ! 

Grad Metković poziva sve zainteresirane građane da se sa svojim sugestijama, mišljenjima i prijedlozima aktivno uključe u kreiranje proračuna za iduću godinu. Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2020. godinu.

Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana.

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost trošenja proračunskog novca, na povećanje odgovornosti lokalnih vlasti. Bez proračunske transparentnosti, odnosno potpunih, jasnih i pravovremenih informacija o proračunu, nije moguća ni participacija javnosti u proračunskim procesima, a bez participacije javnosti teško se dolazi do konsenzusa o projektima koje provodi Grad.

U objavljenim proračunskim vodičima za građane prikazani su prihodi i rashodi proračuna, programi i područja za koja je namijenjeno korištenje gradskog novca u tekućoj godini, odnosno pojašnjeno je tko su korisnici proračunskih sredstava i kako se sredstva troše.

Svoje prijedloge s obrazloženjima građani mogu dostaviti elektroničkom poštom na email: pnn@metkovic.hr.

Rok za dostavu prijedloga je 5. listopada 2019. godine.

Vaš Gradonačelnik

Zadnja izmjena: 24. rujna 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content