Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Grad Metković i ove godine dio svjetskog eko- projekta Zelena čistka

23. rujna 2019.

Grad Metković ponovno je prepoznao važnost najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj pod nazivom Zelena čistka koja koja se organizira već osmu godinu za redom.
Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja nelegalnih odlagališta otpada i najveći volonterski eko-projekt u Hrvatskoj, koji okuplja aktivne građane i organizacije, a dio je velike globalne akcije World cleanup, pokrenute 2008. godine. Temelji se na buđenju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.
Podupiranjem kampanje doprinosimo podizanju svijesti građana i omogućujemo aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.
Gradonačelnik Dalibor Milan zajedno sa svojim zamjenicima, suradnicima, te 100-tinjak volontera iz raznih sportskih klubova, udruga i ove godine aktivno je sudjelovao u kampanji Zelena čistka. Čistilo se na području šetališta 116. brigade od Lučkog mosta do dna šetališta, šetalište od Lučkog mosta do veslačkog kluba, park šuma Predolac, ilegalna odlagališta glomaznog otpada na predjelu Koševa te druga ilegalna odlagališta na području Grada Metkovića.

Naši najmlađi stanovnici sudjelovali su u akciji jučer čisteći oko svojih vrtića i škola zajedno sa odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima. Podupiranjem kampanje doprinosimo podizanju svijesti građana i omogućujemo aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.

 

Zadnja izmjena: 23. rujna 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content