Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta “Uključi se!”

28. studenoga 2018.

Jutros je u Gradskom kulturnom središtu Metković održana uvodna konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Uključi se!“. Nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan, predstavnica Općine Kula Norinska Meri Doko i voditeljica projekta Tatjana Suton.

Grad Metković je 03. rujna potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju , obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za projekt „Uključi se! koji se financira unutar Poziva Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Vrijednost Ugovora je 630.272,20 kn i financira se u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, a vrijeme provedbe je 18 mjeseci.

Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva 35 pripadnika marginaliziranih skupina provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, provedbom programa za osnaživanje te pružanje usluga mentorstva.

Ciljana skupina:

1. Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci)
2. Osobe s invaliditetom
3. Nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Projekt se provodi kroz dvije aktivnosti. Prvi su edukacija putem verificiranih programa obrazovanja koja se odvijati u dva modula: Modul 1. Asistent/ica za EU fondove (20 polaznika) i Modul 2. Knjigovođa (15 polaznika). Drugi dio projekta odnosi se na motiviranje i osnaživanje novih znanja i vještina ciljanih skupina provedbom dva programa „Komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine“ i „Suradnja i timski rad”.
Ovim putem pozivamo sve ciljane skupine da se jave voditeljici projekta na e-mail tatjana.suton@metkovic.hr i iskoriste svoju priliku.

Zadnja izmjena: 28. studenoga 2018.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content