Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Natječaj za provedbu tipa operacije 4.4.1. “Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša”

16. siječnja 2019.

Natječaj za provedbu tipa operacije 4.4.1. “Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša” objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 14. prosinca a možete ga pronaći ovdje:

https://ruralnirazvoj.hr/natjecaj-za-provedbu-tipa-operacije-4-4-1-neproduktivna-ulaganja-povezana-s-ocuvanjem-okolisa/

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 11. veljače 2019. godine od 12:00 sati do 10. svibnja 2019. godine do 12:00 sati.

Radionice organizira Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Raspored radionica nalazi se na sljedećem linku:

https://ruralnirazvoj.hr/obavijest-o-odrzavanju-radionica-tip-operacije-4-4-1-neproduktivna-ulaganja-povezana-s-ocuvanjem-okolisa/

Natječaj je objavljen kako bi stočarima u području rasprostranjenosti velikih zvijeri bilo olakšano čuvanje stoke i sprječavanje štete, budući da je prema Zakonu o zaštiti prirode (članak 171., stavak 1.) pravna ili fizička osoba kojoj životinje strogo zaštićenih vrsta mogu uzrokovati direktnu imovinsku štetu (u daljnjem tekstu: oštećenik) dužna na primjeren način i na svoj trošak učiniti sve dopuštene radnje i zahvate, kako bi spriječila nastanak štete. Ako poduzme radnje i zahvate za sprječavanje štete, a ona se ipak dogodi, oštećenik ima pravo na naknadu nastale štete u visini direktne imovinske štete (članak 172.)

U područjima rasprostranjenosti strogo zaštićenih velikih zvijeri vuka i risa, oštećenik je dužan poduzeti dopuštene radnje i zahvate navedene u Prilogu 1. Pravilnika o naknadi štete od životinja strogo zaštićenih vrsta (u privitku). To je preduvjet za ostvarivanje prava na naknadu štete.

 

Zadnja izmjena: 17. siječnja 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content