Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske s ministrima posjetio Metković

1. veljače 2019.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji ministara Olega Butkovića, Damira Krstičevića, Milana Kujundžića i Tomislava Ćorića održao je sastanak s gradonačelnikom Daliborom Milanom i njegovim suradnicima, županom Dubrovačko- neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i njegovim zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te načelnicima općine Kula Norinska i Zažablje, Nikolom Krstičevićem i Majom Vrnogom.
Razgovaralo se o ključnim pitanjima za razvoj grada Metkovića, a posebno o rasterećenju prometne infrastrukture. Vlada Republike Hrvatske podržala je sve projekte Grada Metkovića a posebni naglasak je stavljen na projekt izgradnje podvožnjaka za što je planirano izdvojiti oko 30 milijuna kuna te projekt izgradnje pristupne ceste s Poslovnom zonom Nova Sela, a ujedno i s autocestom vrijedan 5 do 10 milijuna kuna. Razgovaralo se i u ubrzanom rješavanju pitanja proširenja kolničkih traga prema novoizgrađenom graničnom prijelazu Metković – Doljani.
Prije dolaska Premijera, ministar zdravstva Milan Kujundžić održao je sastanak s gradonačelnikom Daliborom Milanom i njegovim zamjenicima Damirom Raićem i Robertom Dokom. Sastanku su bili nazočni i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, zamjenica župana Žaklina Marević, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije Lukša Lulić, zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Metković Antonija Šušnjar Pokrajac, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević te predstavnici građanske inicijative „Sinovi i kćeri doline Neretve“ i „Mame i tate Metkovića i okolice“. Tema sastanka bila je unapređenje zdravlja i zdravstvene zaštite stanovnika doline Neretve. Nakon održanog sastanka zaključeno je da će zdravstveni punkt biti u Metkoviću, da projekt Dnevne bolnice kreće sredinom godine te dežurstvo laboratorija tijekom vikenda.

Zadnja izmjena: 1. veljače 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content