Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

U Metkoviću održani ‘Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’

15. svibnja 2019.

‘Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’ održani su 14. svibnja u Metkoviću gdje su okupljenima predstavljeni EU projekti koji se provode u dolini Neretve. Na ovom događanju sudjelovali su župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, v.d. pročelnicom za društvene djelatnosti Jelenom Dadić te ravnateljicom Regionalne agencije DUNEA Melanijom Milić.

Događaju su nazočili i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan sa suradnicima, načelnici općina iz doline Neretve, predstavnici građanskih udruga i brojni drugi.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost i korist članstva Hrvatske, a time i Dubrovačko-neretavanske županije u Europskoj uniji i to prije svega u korištenju sredstava iz kohezijskih fondova EU, a gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako se na području tog grada provodi 30 milijuna kuna vrijednosti projekata sufinanciranih sredstvima EU.

Olja Ljubišić, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu EU projekata Regionalne agencije DUNEA održala je prezentaciju te naglasila kako se trenutno na području doline Neretve izvodi šest velikih infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti veće od 76 milijuna kuna iz područja razvoja turizma, desalinizacije i navodnjavanja, zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, energetske učinkovitosti, poduzetništva i obrazovanja. Dodala je i kako se na području Neretve trenutno realizira ili je već realizirano 12 međunarodnih projekata koji su uz ostale regije ukupno vrijedni 417 milijuna kuna.

‘Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’ održani su povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna kojeg ovim povodom objedinjuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a za Dolinu Neretve organizirali su ih Dubrovačko-neretvanska županija, Regionalna agencija DUNEA i Grad Metković.

Izvor: DUNEA

Zadnja izmjena: 15. svibnja 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content