Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Ulaganje u zdravstvenu zaštitu Grada Metkovića

26. svibnja 2020.

Unatoč značajnom smanjenju prihoda Grada Metkovića te nepovoljnoj gospodarskoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, Gradonačelnik je odlučio da ulaganje u zdravstevnu zaštitu Grada nije stavka na kojoj se treba i smije štedjeti.

Grad Metković intezivno prati potrebe zdravstvenih ustanova na području Grada Metkovića. Posljednje dvije godine Grad je osigurao više od milijun kuna za poboljšanje zdravstvene zaštite svojih sugrađana.

Grad uz financiranje nabavke potrebne opreme (transportni inkubator i transkutani bilirubinometar za potrebe rodilišta, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante, 2 CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, te vozilo hitne pomoći) i nadstandarda zdravstvene zaštite, financira i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković.

U cilju dodatne zdravstvene zaštite u djelatnosti hitne medicine na području Grada Metkovića, danas je gradonačelnik Dalibor Milan s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije g. Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u 2020. godini u vrijednosti 150.000,00 kuna.

Zadnja izmjena: 26. svibnja 2020.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content