Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu

14. studenoga 2020.

Vođeni načelom transparentnosti i odredbama Zakona o proračunu, i ove godine nastavljamo pozitivnu praksu postavljanja Prijedloga Proračuna Grada za iduću godinu i projekcija za naredne dvije godine na mrežnu stranicu Grada Metkovića.

Uz opći i posebni dio proračuna, obrazloženje te plan razvojnih programa, postavljen je i Proračunski vodič za građane za 2021. godinu kako bi se povećala transparentnost Grada Metkovića, svih njegovih službi i ostalih subjekata koji se financiraju iz gradskog proračuna, te građanima prikazalo na što se troši gradski novac. Ujedno se građanima i svim zainteresiranim subjektima želi olakšati i povećati dostupnost svih potrebnih informacija. Bez transparentnosti, odnosno potpunih, jasnih i pravovremenih informacija, lako dostupnih i preglednih dokumenata nije moguća ni participacija javnosti u svim procesima, a bez participacije javnosti teško se dolazi do konsenzusa o projektima koje provodi Grad.

Institut za javne financije objavio je 3. srpnja 2019. godine bilten za proračunsku transparentnost u 2018.-oj godini. Grad Metković prvi put u svojoj povijesti ocijenjen je kao odličan (5), a to je ocjena koju smo zadržali i u 2020. Svih proteklih godina ocjena transparentnosti za Grad Metković bila je dobar (3), a ovo priznanje rezultat je rada protekle tri godine u svim aktivnosti kako bismo Proračun Grada Metkovića učinili što transparentnijim i dostupnijim našim građanima.

Vaš Gradonačelnik

PRORAČUNSKI VODIČ ZA GRAĐANE 2021

Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu

Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Metkovića za 2021. godinu

Zadnja izmjena: 17. studenoga 2020.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content