Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Metković slavi 600. rođendan, čestitku uputio gradonačelnik Milan

17. siječnja 2022.

Danas se obilježava 600. obljetnica od prvoga spomena Metkovića u pisanim dokumentima.

Naime, 17. siječnja 1422. godine dubrovački su carinici na rijeci Neretvi pod Metkovićem presreli lađu i zaplijenili tovar. Vlasnik lađe potužio se dubrovačkome knezu na carinike, što je ostalo zapisano u dubrovačkome arhivu.

Čestitku povodom 600. obljetnice od prvoga spomena Metkovića uputio je i gradonačelnik Dalibor Milan, a prenosimo je u cijelosti.

„Na današnji dan, 17. siječnja 1422. godine po prvi put je u pisanim dokumentima spomenut Metković. Riječ je bila o pritužbi jednoga trgovca na postupanje carinika, a taj dokument i danas se nalazi u dubrovačkome arhivu.

Sretan 600. rođendan najljepšemu gradu – našem Metkoviću! Želim još jednom istaknuti kako mi je čast i zadovoljstvo što su me moji sugrađani izabrali da ga vodim.

Također, želim vam zahvaliti što posljednje četiri godine radimo zajedno kako bi Metković ostvario sve potencijale svoga razvoja i što svatko od vas doprinosi da naš grad bude poseban i najljepši! Mali, ali veliki grad, s najvećim ljudima“, poručio je gradonačelnik Milan.

Posjetimo, povodom 600. obljetnice od prvoga spomena Metkovića Hrvatska pošta danas je pustila u optjecaj poštansku marku, omotnicu prvoga dana i prigodni žig s panoramom Metkovića. Autor marke je Duje Šegvić, a fotografije Marin Veraja.

Marka i omotnica prvoga dana mogu se kupiti u slobodnoj prodaji u svim hrvatskim poštanskim uredima, dok će se žig prvoga dana moći dobiti u Glavnoj pošti u Zagrebu u Branimirovoj ulici.

Zadnja izmjena: 3. veljače 2022.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content