Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Predstavnici Grada Metkovića na Dubrovnik Expo predstavili otvoreni javni poziv u sklopu provedbe projekta „dRural“

3. studenoga 2022.

Sudionicima i partnerima Dubrovnik Expo-a predstavljen je otvoreni Javni poziv za financiranje složenih i jednostavnih usluga u sklopu digitalne platforme dRural. Predstavnici Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Doma zdravlja Metković zainteresirane su upoznali sa svim prednostima za buduće prijavitelje između kojih je financiranje usluga u iznosu od 5.000,00 do 50.000,00 eura.  Javni poziv je otvoren do 15. siječnja 2023. godine. Više informacija o javnom pozivu na stranici https://drural.hr/hr/page/open-calls/

U okviru dRural-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji se razvijaju dva projekta – digitalna čekaonica u Domu zdravlja Metković i virtualna tržnica u dolini Neretve. Partneri iz 9 zemalja udružili su se kako bi se stvorilo jedno „mrežno“ tržište koje će žiteljima ruralnih sredina ponuditi raznovrsne usluge, od zdravstva, dostupnosti lokalne uprave, do stručne pomoći.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s  Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te sa partnerima iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije. Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.


Zadnja izmjena: 3. studenoga 2022.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content