Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Budite pokretač ruralnog razvoja – javite se na otvorene pozive za dodjelu potpore!

8. studenoga 2022.

Prijavom na otvorene pozive za dodjelu potpore postanite pokretač ruralnog područja u sklopu provedbe EU projekta dRural! Pozivima će se financirati te osigurati podrška za poticanje inovacija te razvoj ruralnih područja putem potpora u vrijednosti od 5.000€ do 50.000€. Pozivi su otvoreni do 15. siječnja 2023. godine.

Glavni je cilj projekta dRural zajednički razvoj i implementacija digitalnog rješenja temeljenog na korištenju podataka iz postojećih uslužnih platformi koje građanima ruralnih područja pružaju višestruke inovativne usluge uz stvaranje mogućnosti za gospodarski rast te poboljšanje kvalitete života. Drugim riječima, kroz dRural će se uspostaviti referentno tržište usluga za europska ruralna područja.

Dubrovačko – neretvanska županija, uz regiju Extremadura (Španjolska), Jämtland – Härjedalen (Švedska) i Gelderland Midden (Nizozemska), predstavlja jedno od četiri dRural pilot područja – tržišta usluga. DRural otvoreni pozivi za inovativne usluge fokusiraju se na dvije vrste usluga koje će se nuditi kroz tržište usluga.

Jednostavne usluge namijenjene su obrtnicima te mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) a putem istih se omogućuje istima da ponude svoje usluge/proizvode na dRural tržištu usluga uz potporu od 5.000€ za postavljanje i promicanje usluga na regionalnom tržištu.

Složene su usluge predviđene za razvijanje usluga dodane vrijednosti integriranjem postojećih vanjskih podatkovnih platformi u dRural Core metaplatformu. Predviđeni profil prijavitelja podrazumijeva organizacije s više kapaciteta i iskustva u istim i/ili sličnim uslugama. Planirani iznos potpore za potrebe razvijanja ovakve vrste usluga iznosi 50.000€, a sve s ciljem podrške kvalitetnom pozicioniranju takvih usluga na regionalnom tržištu (po Vašem izboru), odnosno konačnog poboljšanja razine kvalitete života u ruralnim područjima.

Detalji otvorenog poziva dostupni su OVDJE.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s  Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te  partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije. Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adresa:

  • opencalldrural@tera.hr
  • birgit@tera.hr
  • niko.bojbasa@metkovic.hr
  • bbebic@dunea.hr

Zadnja izmjena: 8. studenoga 2022.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content