Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Gradonačelnik primio predstavnike Gradskoga društva Crvenoga križa Metković

16. veljače 2024.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan jutros je u prostorijama Gradske uprave primio predstavnike Gradskoga društva Crvenoga križa Metković – predsjednika Slobodana Zloića, dugogodišnju ravnateljicu Nelu Orlović, koja je prije nekoliko dana otišla u mirovinu te novoizabranu ravnateljicu Tanju Medak.

Gradonačelnik Milan zahvalio je gospođi Orlović na značajnom doprinosu u radu i djelovanju Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, u kojem je zaposlena od 1986. godine, a funkciju ravnateljice obavljala je od 2006. Uz redovne aktivnosti koje je tijekom svih proteklih godina metkovski Crveni križ imao, kao što su koordinirani rad sa svim žurnim službama i volonterima, sudjelovanje u humanitarnim te akcijama dobrovoljnoga darivanja krvi te djelovanja Posudionice ortopedskih pomagala, gđa. Orlović je uspješno koordinirala akcije i u različitim kriznim situacijama poput velikih poplava 2010. godine, požara u Kuli Norinskoj, velikoga snijega 2012. te pandemije koronavirusa.

Crveni križ Metković redovito je sudjelovao i u kriznim situacijama izvan Metkovića i doline Neretve, a značajan su doprinos dali prilikom poplava u Gunji, potresa u Banovini te migrantske krize u Slavonskome Brodu u kojoj su bili dio Interventnoga tima.

Gradonačelnik Milan poželio je i mnogo uspjeha novoizabranoj ravnateljici Tanji Medak te istaknuo kako će Grad Metković i dalje pružati potporu Gradskome društvu Crvenoga križa. Inače, gđa. Medak već sada ima veliko iskustvo u radu i djelovanju Crvenoga križa. Naime, od 2018. je bila v.d. ravnateljice Gradskoga društva Crvenoga križa Ploče, a volonterski obnaša i funkciju ravnateljice županijskoga Crvenoga križa.

Zadnja izmjena: 16. veljače 2024.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content