Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

USKORO UREĐENJE PJEŠAČKIH STAZA PREDOLAC – ŠIBANICA

7. kolovoza 2018.

Dubrovačko-neretvanska županija je 17. srpnja 2018. godine potpisala Ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU  kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 10.536.054,01 kuna za projektni prijedlog Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve. Radi se o kapitalnom ulaganju u zaštitu Neretve, čime se kroz održivo korištenje prirodne baštine želi pridonijeti društvenom i gospodarskom razvoju ovog područja. Projekt je prijavljen u travnju 2017. na Poziv na dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, a kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Prijavitelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, partneri projekta su jedinice lokalne samouprave Grad Ploče i Grad Metković, stručni partner Projekta je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dok je za koordinaciju partnera, pripremu projekta i prijavu u svojstvu partnerstva odgovorna Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA. Ukupna vrijednost projekta je 14.048.072,02 kn gdje EU sufinancira 75% iznosa, dok preostalih 25% financiraju projektni partneri vlastitim udjelima. Opći cilj ovog projekta je održivo korištenje prirodne baštine doline Neretve s ciljem doprinosa održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini, te doprinosu razvoju selektivnih vrsta turizma (ekoturizam, cikloturizam, promatranje ptica, enogastro turizam, pješačenje, planinarenje, sportsko-avanturistički turizam).

Ovaj veliki i značajni projekt uključuje uspostavu šest novih sadržaja za posjetitelje: Uređenje posjetiteljskog centra i planinarskog doma – rekonstrukciju škole u Baćini, Uređenje izložbenog prostora – postav muzeološke koncepcije za „prvu prostoriju“ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, Uređenje edu-eko kompleksa na brdu Trovro u Rogotinu, Uređenje promatračnice za bioraznolikost na Baćinskim jezerima, Uređenje tematskih staza na Baćinskim jezerima, Uređenje pješačkih staza kroz značajni krajobraz Predolac-Šibanica, Uređenje edu-eko vrta u sklopu OŠ Fra Ante Gnječa u Staševici, Uređenje edu-eko dječjeg igrališta u Otrić-Seocima i Nabava i postavljanje opreme i sustava tehničke zaštite od požara.
Za Uređenje izložbenog prostora – postav muzeološke koncepcije za „prvu prostoriju“ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću predviđen je udio u projektu „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“ u vrijednosti od 1.744.384,86 kn za dopunu stalnog postava Prirodoslovnog muzeja Metković, od čega Grad Metković sufinancira 25%, dijelom kroz plaće djelatnika koji sudjeluju u provedbi projekta.

Zadnja izmjena: 9. kolovoza 2018.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content