Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Počele radionice sa srednjoškolcima

10. veljače 2020.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću, danas, 10.2., počela je prva od tri edukativne radionice za srednjoškolce u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve.“ Radionicama se učenicima, kroz ankete i razgovore, želi olakšati odabir daljnjeg obrazovanja i ulazak na tržište rada, a uz transverzalne, imat će priliku naučiti i druge vještine koje će im pomoći u budućoj karijeri.
„Neki od njih će možda odmah ići na fakultet, a dio njih će se odlučiti za posao, a mi smo tu da im olakšamo i kroz životopise i molbe za posao. Osvijestit ćemo ih kako imati vještine koje možda nisu ni znali da imaju, odnosno, pokušat ćemo poraditi na njihovim slabim točkama. Poslodavcima je bitno da oni te slabe točke mogu umanjiti, a istaknuti svoje vrline i vještine, tako da vjerujem da su edukacije jako dobro osmišljene i da će srednjoškolcima biti od velike koristi.“, rekla je Doroteja Nikolić, edukatorica u projektu.
Radionice će još biti održane iduća 2 dana u istim prostorijama, a 30 maturanata bi trebalo uspješno završiti ovaj ciklus te spremnije kročiti u budućnost.

Zadnja izmjena: 10. veljače 2020.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content