Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

U sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ registrirana Udruga nezaposlenih osoba Metković

21. rujna 2020.

U sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ službeno je registrirana Udruga nezaposlenih osoba Metković koja će nastaviti s radom i nakon završetka provedbe projekta. Cilj navedene Udruge nezaposlenih osoba Metković je smanjenje broja nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina na tržištu rada s područja provedbe projekta, kako bi se istima pružile jednake mogućnosti za zapošljavanje i ulazak na tržište rada, kao i povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko-neretvanske županije. Također je nabavljen i uredski namještaj za prostor Udruge, kao i uredski i radni materijali za polaznike budućih radionica kako bi im se olakšao rad i sudjelovanje na samim radionicama.

Ideja kluba za zapošljavanje, odnosno Udruge nezaposlenih osoba Metković jest približiti djelovanje Udruge svim nezaposlenim osobama s područja doline Neretve, što je ujedno i geografsko područje provedbe projekta, te postići cilj da klub postane platforma za poticanje, razvoj i provedbu aktivnog zapošljavanja nezaposlenih mladih te  aktivnog uključivanja mladih osoba na tržište rada. Osim toga, djelovanje navedene udruge će omogućiti nezaposlenim mladima dodatne edukacije i priliku za dodatno usavršavanje kako bi im se olakšala zapošljivost i tržišna konkurentnost na lokalnom i županijskom tržištu rada. Za sve informacije vezano za rad Udruge zainteresirane osobe mogu se obratiti na e-mail mirko.kadijevic@metkovic.hr.

Projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ provodi Grad Metković u partnerstvu s Općinom Kula Norinska unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a koji se financira iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine.

Zadnja izmjena: 22. listopada 2020.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content