Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

SA ZAVODOM ZA HITNU MEDICINU DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE POTPISAN UGOVOR O FINANCIRANJU NADSTANDARDA PRIPRAVNOSTI U IZNOSU OD 200.200 KN

3. veljače 2021.

Gradonačelnik Grada Metkovića jučer je sa ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe Metkoviću u iznosu od 200.200,00 kuna.

Tom prilikom Gradonačelnik je istaknuo da je pandemija koronavirusa uzrokovala tešku financijsku situaciju u cijelome svijetu te da posljedice krize itekako osjeća i proračun Grada Metkovića. Međutim, podsjetila nas je i na činjenicu da se na zdravlju nikada ne smije štedjeti te da se u poboljšanje zdravstvene zaštite treba ulagati kontinuirano!

Rekao je da je svjestan toga od početka mandata pa je u 2019., po prvi put u povijesti grada, u gradski Proračun uvedena stavka Ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite građana grada Metkovića. Za tu namjenu u posljednje dvije godine izdvojeno je milijun kuna, a unatoč smanjenim prihodima, i u 2021. osiguran je isti iznos od 500 tisuća kn.

Sredstva su, kao i dosada raspoređena zdravstvenim ustanovama na području grada, pa je jučer s ravnateljem županijskoga Zavoda za hitnu g. Lukom Lulićem potpisan Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u vrijednosti od 200.000,00 kuna. Ostatak sredstava namijenjen je Domu zdravlja Metković.

Gradonačelnik je također istaknuo da ga najviše veseli što su gradske ustanove, upravo uz pomoć gradskih sredstava uspjele nabaviti prijeko potrebnu opremu te riješiti neke goruće probleme. U Domu zdravlja Metković tako je financirana  kupnja inkubatora za hitan prijevoz vitalno ugrožene novorođenčadi i dojenčadi, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante i 2 CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, a gradska sredstva Zavod za hitnu medicinu iskoristio je za kupnju novoga vozila.

Grad se maksimalno trudi pomoći i u rješavanju problema nedostatka liječnika i zdravstvenog osoblja u Metkoviću, pa je tako financiran i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković, a osiguran je i prijeko potrebni ginekolog, na način da su isplaćeni troškovi specijalizacije Domu zdravlja Metković u iznosu od 300 tisuća kn.

Zadnja izmjena: 3. veljače 2021.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content