Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA NA REKONSTRUKCIJI I DOGRADNJI DJEČJEG VRTIĆA RADOST U VRIJEDNOSTI 4.902.938,11 KUNA

18. veljače 2021.

Gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan jutros je s direktorom tvrtke Obšivač d.o.o. Antom Pratežinom potpisao Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjega vrtića Radost.

Tom prilikom Gradonačelnik je istaknuo da su među problemima koje je zatekao prilikom preuzimanja dužnosti 2017. godine bile i liste čekanja za upise u vrtiće. Adaptacijom  prostora u Središnjem dječjem vrtiću otvorile su se tri nove skupine, kako bi se sljedeće pedagoške godine smanjile liste čekanja na upis u vrtić. Ubrzo se pokazalo da to rješenje nije dostatno jer su zahtjevi roditelja pri upisu bili veći od mogućnosti smještaja, pa su se iz tog razloga opet stvorile liste za čekanje na upis djece u vrtić.

2015./16. pedagoške godine vrtić je pohađalo 397 djece, a u prošloj pedagoškoj  godini upisano je ukupno 524 djece. Uz pojačan interes za upise u vrtić, promijenile su se i potrebe roditelja koji sada više trebaju dugi, 10-satni program, a pojavila se i potreba za dvosmjenskim radom što, također, zahtjeva nove smještajne kapacitete. Rješenje se iznašlo u dogradnji Dječjeg vrtića Radost, kojom se dobivaju  tri nova boravka za smještaj djece jasličkog i vrtićkog uzrasta i višenamjensku dvoranu.

Postojeći kapacitet Dječjeg vrtića Radost su 3 vrtićke skupine za smještaj djece uzrasta starosti 3-7 godina i postojeće igralište koje je dotrajalo i od izgradnje nikad nije obnavljano.

Rekonstrukcijom se zadržavaju postojeći gabariti građevine sa dogradnjom u smjeru zapada na razini prizemlja. Planiranom dogradnjom izgraditi će se:

  • jedan boravak za djecu jasličkog uzrasta (1-3 godine),
  • dva boravka za djecu vrtićke dobi (3-7 godina) sa pratećim sadržajima,
  • višenamjenska dvorana,
  • novo dječje igralište na zapadnom dijelu parcele koje će se opremiti prigodnim elementima za igru i vanjsko korištenje u vrtićima.

Sa sjeverne strane se planira novi glavni ulaz u vrtić te izgradnja hodnika prema istočnoj strani, koji je poveznica sa postojećim prostorijama i hodnika prema zapadnoj strani, gdje su smještene novoprojektirane prostorije.

Dograđeni dio iznosi ukupno brutto 650,59 m², nakon čega će ukupna brutto površina cijelog objekta iznositi 1038,19 m².

Nakon provedene javne nabave za izgradnju predmetnog objekta izabran je izvođač radova, tvrtka OBŠIVAČ d.o.o. Radovi su ugovoreni u iznosu 3.922.350,49 kn (bez PDV-a), odnosno u iznosu 4.902.938,11 kn (sa PDV-om). Planirano vrijeme izvođenja radova je 12 mjeseci.

Nakon izgradnje slijedi i opremanje vrtića, što će iznositi još oko 1,2 milijuna kuna. Navedeni iznos osiguran je u proračunu Grada Metkovića za 2020. i 2021. godinu.

Zadnja izmjena: 18. veljače 2021.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content