Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

EIT FOOD Awarness day u Metkoviću

14. lipnja 2021.

Grad Metković poziva zainteresirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva na EIT FOOD Awareness day u Metkoviću 18.lipnja 2021. godine, u Galeriji Gradskog kulturnog središta, s početkom u 13:00 sati.  Događaj je organiziran u sklopu projekta „dRural-tržište usluga za europska digitalna područja“ čija je provedba započela u siječnju 2021.

TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka već je četiri godine nacionalni EIT Food HUB za područje Hrvatske. Ove godine, u suradnji s Gradom Metkovićem, organizira predmetni događaj.

Glavni cilj „dRural projekta“ je razviti i implementirati tržište digitalnih usluga za europske ruralne regije u području socijalnih i zdravstvenih usluga u kojem će Grad Metković razviti koncept virtualne tržnice.

U sinergiji s programom dRural, na događaju će se govoriti o važnosti ekološke održivosti i zaštite intelektualnog vlasništva, kao i o  mogućnostima koje pružaju EU projekti. Uz spomenuto, održat će se i panel rasprava na temu „Kako razviti održivi lanac opskrbe hranom uz pomoć inicijativa EIT Food i dRural“?

Prijava na događaj je obavezna, a prijaviti se možete OVDJE.

Provedba projekta će trajati do lipnja 2024. godine, a financiran je iz programa Obzor 2020. Europske unije koji obuhvaća područje istraživanja i inovacija u razdoblju 2014.-2020.

Agenda_Awareness day_HRV (1)

 

Zadnja izmjena: 15. lipnja 2021.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content