Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Predstavnici Grada Metkovića sudjeluju na sastanku konzorcija dRural projekta u Badajozu u Španjolskoj

22. studenoga 2022.

 

U Badajozu u Španjolskoj tijekom ponedjeljka i utorka, 21. i 22. studenog, održava se sastanak konzorcija dRural projekta. Predstavnici Grada Metkovića sudjeluju na sastanku zajedno s partnerima iz četiri europske ruralne regije – Extremadura Španjolska, Jämtland Härjedalen Švedska, regija Gelderland Nizozemska te Dubrovačko – neretvanske županije. Osim o trenutno otvorenom pozivu za  jednostavne i složene usluge gdje pozivamo sve zainteresirane da se jave do 15.01.2023. godine, na sastanku se raspravljalo o daljnjoj provedbi projekta, modelima poslovanja, održivosti projekta, operativnim planovima i razvijanju komunikacije među partnerima.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Grad Metković, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te  partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Zadnja izmjena: 22. studenoga 2022.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content