Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Potpisani ugovori u dodjeli potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2022. godinu

23. prosinca 2022.

Foto: metkovic.hr

Gradonačelnik Dalibor Milan jutros je s metkovskim poduzetnicima potpisao ugovore o dodjeli potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2022. godinu. Iz Programa mjera poticanja poduzetništva, iz kojega Grad sredstva dodjeljuje već petu godinu zaredom, poduzetnicima je raspodijeljeno ukupno 500 tisuća kuna. Sredstva su dodijeljena prema ostvarenim bodovima u dvije mjere – potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenja poslovnog prostora.

Kada su u pitanju potpore za novoosnovane tvrtke i obrte, potpisano je 15 ugovora te su potrošena sva predviđena sredstva, odnosno 100.000,00 kn.

Potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenje poslovnog prostora dobilo je 47 poduzetnika, u ukupnoj vrijednosti od 400.000,00 kn te su i unutar te mjere potrošena sva predviđena sredstva.

„Podsjetit ću kako je Grad Metković Program mjera poticanja poduzetništva uveo 2018. godine, a ukupan iznos koji smo dosad dodijelili našim poduzetnicima je 2.500.000,00 kn. Poduzetnici pokreću naš grad i iznimno me veseli što i dalje vlada veliki interes za mjere potpore. Poduzetništvo ćemo svakako nastaviti poticati i dalje“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

Zadnja izmjena: 23. prosinca 2022.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content