Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

PREDSTAVNICI GRADA METKOVIĆA SUDJELUJU NA SASTANKU KONZORCIJA dRURAL PROJEKTA U SEVILLI U ŠPANJOLSKOJ

20. travnja 2023.

U Sevilli u Španjolskoj, tijekom četvrtka i petka, 20. i 21. travnja, održava se sastanak konzorcija dRural projekta. Predstavnici Grada Metkovića sudjeluju na sastanku zajedno sa partnerima iz tri europske ruralne regije – Extremadura Španjolska, regija Gelderland – Nizozemska te Dubrovačko – neretvanske županije. Osim što su pojedinačno regije predstavile ono što je odrađeno do sada, na sastanku se također raspravljalo o daljnjoj provedbi projekta, modelima razvoj poslovanja (Canvas model), održivosti projekta i razvijanju komunikacije među partnerima.

Završetkom Open call-ova odabranih 20 pružatelja jednostavne usluge te 4 pružatelja kompleksne usluge dobit će priliku osvojiti od 5.000,00 do 50.000,00 € nakon što im završi razdoblje implementacije na platformi https://drural.hr/

Sva četiri projekt partnera iz Hrvatske razvijaju svoje komplekse usluge na platformi za čiji je cilj poboljšati kvalitetu života na navedenim područjima.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te  partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Traje do 30.06. 2024. godine i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

Zadnja izmjena: 20. travnja 2023.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content