Dobrodošli na službenu stranicu Grada Metkovića!

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija dRural projekta u Nizozemskoj

4. lipnja 2024.

 

U Enschedeu u Nizozemskoj, tijekom utorka i srijede, 4. i 5. lipnja 2024. godine, održava se sastanak konzorcija dRural projekta. Predstavnici Grada Metkovića sudjeluju na sastanku sa partnerima iz tri europske ruralne regije – Extremadura Španjolska, regija Gelderland – Midden Nizozemska te Dubrovačko – neretvanske županije. Osim što su pojedinačno regije predstavile ono što je odrađeno do sada, na sastanku se također raspravljalo o nastavku održivosti platforme nakon što završe projektne aktivnosti.

Hrvatski partneri na projektu su razvili 4 složene usluge koje su dostupne putem platforme drural.hr

Uslugu “Sustav detektiranja gužvi” koju je razvila Dubrovačko – neretvanska županija, uslugu “Holistički sustav rezerviranja zdravstvenih usluga” koju je razvio Dom zdravlja Metković, uslugu “Prijevoz dobara” koju je razvila Tera Tehnopolis d.o.o te uslugu “Organizacija transporta ljudi” koju je razvio Grad Metković

Članovi projektnog tima iz Hrvatske pozivaju sve zainteresirane da se registriraju na platformu drural.hr te da testiraju i koriste njen rad.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija, Dom zdravlja Metković, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku (TERA) te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura. Vrijeme trajanja projekta je 42 mjeseca i namijenjen je pametnim ruralnim zajednicama, revolucionarnom projektu koji promiče holistički razvoj ruralne zajednice, održivost digitalne inovacije i socijalnu koheziju.

 

Zadnja izmjena: 4. lipnja 2024.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content